Thaise makreelsalade
- Thais, Borrelhapje
- 0-10 min.
Als liefhebber van de Thaise keuken heb ik hier een stukje gerookte makreel verwerkt tot een salade met een heerlijke Thaise touch.
Lekker als hapje bij de borrel maar zal zeker ook niet misstaan op een buffet.
Ik heb er cassave kroepoek bij geserveerd maar dit kan ook gewoon op een toastje of op een stukje stokbrood.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 200 gram gerookte makreel (zonder vel en graat)- 1 limoen (sap)
- 1 rood pepertje (of ½ als je niet van zo pittig houd)
- klein teentje knoflook
- 1 el vissaus
- 1 el gembersiroop
- ¼ komkommer
- 1 kleine rode ui (of een halve)
- handvol cashewnoten
- 1 el palmsuiker (evt. rietsuiker)
- 1 tl sesamolie
- klein bosje koriander (15 gram)
- cassave kroepoek om erbij te serveren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 320,89 kcal |
Koolhydraten | 20,98 g |
Eiwitten | 13,34 g |
Vetten | 19,97 g |
Bereidingswijze
- Snij de makreel in kleine stukjes en doe ze in een kom.
- Snij de komkommer in kleine blokjes en de ui fijn en doe deze in de kom erbij.
- Maak een dressing van limoensap, vissaus, sesamolie, gembersiroop, palmsuiker, geperste knoflook en fijngesneden peper, giet dit in de kom over de andere ingrediënten en schep alles door elkaar.
- Snij de koriander fijn en schep het door de rest van de massa.
- Serveer er cassave kroepoek bij.