1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Romige zuurkoolsoep met snoekbaars en schuim.

Romige zuurkoolsoep met snoekbaars en schuim.

Door: bert051

  • Europees, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-12-2018

Ingrediënten 4 personen


Soep.
200 gr aardappelen (Nicola vastkokend)
125 gr zuurkool
75 gr ui
700 ml groentebouillon
2,5 dl room
2,5 gr komijnzaad
Zout
Schuim.
1,25 dl melk
2,5 dl room
65 gr zaanse mosterd.
12 gr vegetal
2 st kidde patronen.
Champignons.
4 st kleine champignons.
20 ml room
Zout
Peper.
Hazelnoten.
40 gr hazelnoten
Snoekbaars rouleau.
200 gr snoekbaarsfilet zonder vel
8 pl gerookt Iberico spek
Zout
25 gr boter.
Presenteren.
1 bs kervel


Verder heb je nodig


Een kidde voor het maken van schuim

Romige zuurkoolsoep met snoekbaars en schuim.
Romige zuurkoolsoep met snoekbaars en schuim.

Dit recept komt uit de workshop van sterren restaurant Soignee in Bussum. Het is een zeer verassend recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Soep.
1. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes
2. Schil de ui en snijd in ringen. Fruit de uiringen in een soeppan in wat olie tot glazig.
3. Voeg de aardappelen, komijnzaad en de zuurkool toe en fruit deze ook aan.
4. Voeg de bouillon en room toe en breng aan de kook, Voeg een beetje zout toe.
5. Kook de soep helemaal gaar . Blender de soep en passeer door een bolzeef.
6. Breng hoog op smaak met wat zout.
Schuim.
7. Breng de melk, room en de mosterd aan de kook.
8. Voeg de vegetal toe en kook deze kort mee.
9. Proef het geheel en zeef het mengsel door een bolzeef.
10. Doe het mengsel in een kidde en draai er 2 patronen in.
11. Laat de kidde in een lauwwarme au-bain bad rusten.
Champignons.
12. Snij de champignons in plakken van 3 mm.
13. Breng de champignons op smaak met een scheutje room, zout en peper en zeg deze in de koelkast.
Hazelnoten.
14. Rooster de hazelnoten in een koekenpan goudgeel.
15. Zout de hazelnoten na en blender deze fijn en doe de hazelnootkruim in een bakje. Houd apart.
Snoekbaars rouleau.
16. Breng de snoekbaars op smaak met een beetje zout en peper.
17. Leg 2 plakjes spek strak tegen elkaar en rol de snoekbaars strak hierin.
18. Beboter een ovenplaat en leg hierop de stukjes snoekbaars. Kwast de rouleau af met de restant boter.
19. Schuif de rouleaus in de oven voor 3 minuten op 180 C. en dek ze af met keukenplastic. Laat ze rusten.
Presenteren.
20. Breng de soep nogmaals aan de kook en breng op smaak. Schenk in een kan.
21. Schuif de snoekbaarsrouleau nog 3 minuten in een oven van 180 C.
22. Leg de rouleau midden op een bord.
23. Leg ertegenaan 3 plakjes champignons.
24. Spuit nu voorzichtig de mosterdschuim op de rouleau.
25. Garneer met de hazelnootkruim en een takje kervel.
26. Serveer en giet aan tafel de soep warm uit om het gerecht heen.

Tags,

Serveertip

Het is ook mogelijk om de soep al in de borden te serveren maar door het aan tafel op te schenken komt de rouleau beter uit!

Bron

Workshop van restaurant Soignee in Bussum



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top