1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cannelloni
  6. Cannelloni met scampi's en krab

Cannelloni met scampi's en krab

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-12-2018

Ingrediënten 4 personen


24 scampi's
170 g krab (ui blik)
50 g rucola (+ extra naar smaak)
verse dille1 takje
2el bladpeterselie (gehakt)
500 g ricotta
100 ml room
75 g grana padano (geraspt)
8 lasagnevellen (verse)
400 ml tomatenpassata
200 ml droge witte wijn
peper en zout


Verder heb je nodig


Blender

Cannelloni met scampi's en krab
Cannelloni met scampi's en krab

Overheerlijk recept , makkelijk te bereiden en altijd succes bij Uw gasten ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Doe de gezeefde tomaten met de witte wijn en een snuifje peper en zout in een kookpan. Laat zonder deksel 15 minuten sudderen. Voeg er de bladpeterselie aan toe. Laat afkoelen.
2 Pel de scampi's. Snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel het met een vork.
3 Verwarm de oven voor op 175°C.
4 Vermeng in de blender de ricotta en de room met de dille en de rucola. Voeg er het krabvlees aan toe en meng met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
5 Schep op elk lasagnevel een lepel van de krabvulling. Dek telkens af met 3 scampi's en rol dicht.
6 Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg er de cannelloni op met de naad naar beneden. Druk ze goed tegen elkaar aan. Lepel er de rest van de tomatensaus over en bestrooi met geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven. Serveer met rucola.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top