1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Spekkoek
  6. Spekkoek

Spekkoek

  • Indonesisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-1999

Ingrediënten


125 gr patentbloem
500 gr roomboter
250 gr basterdsuiker
8 eieren
2 tl gemalen kruidnagel
3 tl kaneel
2 tl kardemom
2 tl nootmuskaat


Verder heb je nodig


Oven met grill, springvorm, pollepel en kwast


De echte, nog van mijn oma en heel erg makkelijk en snel (voor een spekkoek dan!).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren splitsen: eiwit stijf kloppen; eidooiers even apart zetten.

Bereidingswijze

1. 200 gr boter tot room roeren (rest bewaren voor vorm en lagen, met penseel).
2. Bij de boter 1 voor 1 de de eierdooiers ongeklopt erbij doen, dan de suiker, dan de gezeefde bloem met fijn gestampte specerijen.
3. Hierna heel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor roeren, totdat het een egale massa wordt.
4. Nu een heel dun laagje op de boven van de springvorm aanbrengen (bijvoorbeeld met behulp van een pollepel) en dan de springvorm onder de grill van de oven zetten tot het laagje licht begint te kleuren.
5. De springvorm uit de oven nemen en heel voorzichtig met het kwastje de bovenkant insmeren met de roomboter.
6. Vervolgens weer een heel erg dun laagje aanbrengen en het weer onder de grill plaatsen. Gaar laten worden, weer insmeren met boter. Enz.
7. Dit wordt net zolang herhaald tot het hele beslag op is.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanka


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanka
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top