Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Europese keuken
  5. Curry
  6. Cappuccino van curry en citroengras

Cappuccino van curry en citroengras

Door: bert051

  • Europees Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-12-2018

Ingrediënten 12 personen


Cappuccino
100 ml Noilly Prat
50 ml Port
80 ml witte wijn
5 klein gesneden citroengras stengels
2 Limoenblad
4 Sjalotten
1/2 Prei
300 ml heldere groetebouillon
300 ml room
1 EL Currypoeder (Madras)
4 EL Kokosvlokken
1 Appel (Granny Smith)
1/2 Mini ananas
1/2 Banaan
60 g koude boter
Zout
Peper
Gamba's
24 kleine Scampi
2 cl notenolie
12 pl gemarineerde gember
1 tl zout
1 tl Currypoeder
1 tl zout
20 ml olijfolie
Presenteren.
houten spiesje
200 ml Kreeftsaus
1 bk limoencress.


Cappuccino van curry en citroengras
Cappuccino van curry en citroengras

Een heerlijke exotische cappuccino van curry als licht voorgerecht of amuse met gamba, gember, ananas en banaan.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Cappuccino.
1. Doe de Noilly Prat, port, wijn, citroengras en limoen bladeren in een pan en laat goed inkoken.
2. Hak de sjalotten fijn en snijd de prei in dunne ringen. Voeg de sjalotten en prei met de groentebouillon toe aan de wijnsaus en laat 5 minuten trekken.
3. Voeg dan room, currypoeder en kokos toe en laat nogmaals 10 minuten koken.
4. Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd in stukken, schil de mini ananas en banaan en Blender samen met de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de crème-soep.
5. Breng weer aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
6. Passeer door een zeef/kaasdoek en roer nog warm de boter erdoor.
7. Breng hoog op smaak met zout en peper.
Gamba's.
8. Vermeng de currypoeder met het zout
9. Kruid de gamba's met kerriezout en bak in 10 seconden in hete olie
10. Steek de gamba's met de gemarineerde gember op de spiesjes.
Presenteren.
11. Verwarm de kopjes voor.
12. Leg de spiesjes in de kopjes.
13. Schuim de crème-soep op met een staafmixer en vul de kopjes met de soep.
14. Schuim de kreeftensaus op en leg wat schuim op elk kopje.
15. Decoreer met limoen/venecress.

Tags, ,

Serveertip

Leuk te presenteren in glas of kopje.

Bron

Https://bestofgastronomy.com/cappuccino-van-curry-met-gambaspies/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top