Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Nederlandse keuken
  5. Garnalen
  6. Kerstamuse: pittige garnalen bite

Kerstamuse: pittige garnalen bite

Door: martien22

  • Nederlands, Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-12-2018

Ingrediënten 5 personen


200 gr diepvries garnalen (schoongemaakt)
1 dikke winterwortel
1,5 el mayonaise
1 chilipeper
Flinke scheut tabasco
2 takjes peterselie (1 voor garnering)
Scheutje citroensap
Zout en peper
1 teentje knoflook
1/4 appel (bij voorkeur Jonagold)


Kerstamuse: pittige garnalen bite
Kerstamuse: pittige garnalen bite

Deze schitterende amuse is binnen enkele minuutjes gemaakt en geeft een prachtig resultaat voor op de kersttafel. Ik heb zelf met chilipeper en een scheutje tabasco de garnalen een pittige smaak gegeven, maar je kunt de garnalen ook wat milder houden door ze bijvoorbeeld op smaak te brengen met een scheutje witte wijn, knoflook of citroensap.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdooi de diepvriesgarnalen en maak ze goed droog voor gebruik.

Breng water aan de kook en voeg wat zout toe aan het kookwater. Schil de winterwortel. Schil daarna de winterwortel over de gehele lengte in dunne plakken. De 5/6 plakken die je schilt uit het dikste deel van de wortel zijn bruikbaar voor de amuses.
Kook de lange plakken winterwortel in de pan met water tot ze zacht zijn in ongeveer 4 minuten.

Snij de knoflook, de appel en de chilipeper zeer fijn. Meng de garnalen met de mayonaise door elkaar en voeg de appel, chilipeper en knoflook toe. Snij de peterselie zeer fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. Breng verder op smaak met zout, peper en tabasco en een scheutje citroensap.

Laat de plakken winterwortel uitlekken op een keukenpapiertje en schep daarna een kleine hoeveelheid van het garnalenmengsel op de plak winterwortel en rol deze op tot een mooi rolletje. Herhaal dit met de andere 4 plakken.
Serveer op een mooie schaal en garneer met een takje peterselie.

Tags, , , ,

Bron

Http://www.mytastebe.com/click/index/13383416/thingsyoulovetoeat.blogspot.com



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martien22
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top