
Deze schitterende amuse is binnen enkele minuutjes gemaakt en geeft een prachtig resultaat voor op de kersttafel. Ik heb zelf met chilipeper en een scheutje tabasco de garnalen een pittige smaak gegeven, maar je kunt de garnalen ook wat milder houden door ze bijvoorbeeld op smaak te brengen met een scheutje witte wijn, knoflook of citroensap.
Ontdooi de diepvriesgarnalen en maak ze goed droog voor gebruik.
Breng water aan de kook en voeg wat zout toe aan het kookwater. Schil de winterwortel. Schil daarna de winterwortel over de gehele lengte in dunne plakken. De 5/6 plakken die je schilt uit het dikste deel van de wortel zijn bruikbaar voor de amuses.
Kook de lange plakken winterwortel in de pan met water tot ze zacht zijn in ongeveer 4 minuten.
Snij de knoflook, de appel en de chilipeper zeer fijn. Meng de garnalen met de mayonaise door elkaar en voeg de appel, chilipeper en knoflook toe. Snij de peterselie zeer fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. Breng verder op smaak met zout, peper en tabasco en een scheutje citroensap.
Laat de plakken winterwortel uitlekken op een keukenpapiertje en schep daarna een kleine hoeveelheid van het garnalenmengsel op de plak winterwortel en rol deze op tot een mooi rolletje. Herhaal dit met de andere 4 plakken.
Serveer op een mooie schaal en garneer met een takje peterselie.
Http://www.mytastebe.com/click/index/13383416/thingsyoulovetoeat.blogspot.com
martien22 24-12-2018
Als je het met de naad naar onder zet of anders met een cocktailprikkertje.
Anne1955 24-12-2018
blijft dat wortelrolletje opgerold zitten?