Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Salted caramel cheesecake

Salted caramel cheesecake

Door: victorv

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2018

Ingrediënten 8 personen


Voor de bodem:
100 gram blank amandelschaafsel
2 el suiker
1 el gesmolten boter
Snuf zout
Extra: springvorm Ø 24 cm

Voor de vulling:
675 gram roomkaas
425 ml gecondenseerde melk
1 ei
5 eidooiers
½ vanillestokje (of vanille-extract)

Voor de salted caramel:
2 el water
½ tl zout
225 gram suiker
175 ml slagroom
Extra: kwastje en water

Voor de garnering:
100 gram geroosterd amandelschaafsel
Maldon zeezout (flakes)


Verder heb je nodig


Stoomoven

Salted caramel cheesecake
Salted caramel cheesecake
Salted caramel cheesecake
Salted caramel cheesecake

Heerlijke smaaksensatie: zoet met zout.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 175 ºC.

2. Meng alle ingrediënten in een Keukenmachine en maal het kort.

3. Druk dit in een met bakpapier beklede springvorm.

4. Bak 5 minuten op 175 ºC en laat afkoelen.

4. Stel de stoomoven in op 100 ºC.

5. Klop de roomkaas glad en voeg de gecondenseerde melk toe. Roer het ei erdoorheen en een voor een de dooiers. Voeg als laatste de vanillemerg of -extract toe. Als laatste de vanille merg of extract.

6. Vet de rand van de bakvorm goed in en bestrooi met bloem. Stort de vulling op de afgekoelde bodem.

7. Dek de springvorm af met folie en plaats in de stoomoven. Stoom de taart gaar in circa een uur.

8. Haal hierna de folie eraf, anders komt er condens op de taart.

9. Meng de suiker, het water en het zout in een passende pan.

10. Breng langzaam aan de kook en was de randen van de pan eventueel bij met een nat gemaakt kwastje.

11. Laat de suiker langzaam verkleuren tot koperkleurige caramel.

12. Voeg voorzichtig de slagroom toe en laat langzaam weer aan de kook komen.
Roer door en laat afkoelen op kamertemperatuur.

13. Haal de taart uit de springvorm en giet de caramel over de taart. Smeer de caramel uit met een paletmes en versier de taart met geroosterd amandelschaafsel en als finishing touch met het zeezout.

Tags, ,

Serveertip

Geen stoomoven? Verwarm de oven dan voor op 130 ºC en bak de taart 60 minuten. Zet daarna de oven uit en laat de taart er nog 30 minuten in staan.

Bron

Miele



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top