De Dressing van de Oostenrijkse Chef.
- Oostenrijks, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 23-12-2018
Op onze laatste avond in Oostenrijk na een vermoeiende maar prachtige fietstocht trakteerden we ons op een maaltje in het restaurant van de camping.
Alles heerlijk naar wens en de dressing was volgens manlief speciaal. Oké, dan vragen we dat recept toch even! Het geheim zit in het bouillonpoeder ( De chef schreef "Suppe") en ik heb het aldus vertaald. Nogmaals vragen vond ik wel wat genant. Ik kreeg al de juiste hoeveelheden en ingerediënten op een kladblaadje door de chef persoonlijk opgeschreven.
Ingrediënten 2 personen
2 eetl azijn2 eetl water
2 eetl bouillon ( van blokje)
1eetl olie
knoflookpoeder naar smaak
peper naar smaak
suiker / agavesiroop of honing naar smaak
mosterd naar smaak
zout naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 48,74 kcal |
Koolhydraten | 0,26 g |
Eiwitten | 0,09 g |
Vetten | 5,07 g |
Benodigdheden
Schaaltje of potje met deksel.Bereidingswijze
Aldus...... voeg alle ingrediënten bij elkaar even kloppen, schudden, mixen of rammelen ....proeven..... of je nog wat naar smaak wilt toevoegen......en klaar is je heerlijke dressing van de CHEF.
Bron
Gekregen van de Chefkok in Oostenrijk. Eigen tekst en foto
Serveertip
De hoeveelheid op de foto is voor een salade voor 2 personen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties