1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Doperwten-dragonsoep

Doperwten-dragonsoep

Door: victorv

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui
2 el vloeibare bakboter
2 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden
1 el bloem
750 ml bouillon (eventueel van 1 blokje groentebouillon + ½ blokje bospaddenstoelenbouillon)
500 g doperwten
2 el crème fraîche
15 g verse dragon
peper uit de molen


Doperwten-dragonsoep
Doperwten-dragonsoep

Jacinta Bokma is een gezonde bourgondiër in hart en nieren. Met haar nieuwe kookboek De Gezonde Bourgondiër bewijst ze dat bourgondisch eten ook plantaardig en gezond kan zijn. Haar recepten zijn dan ook makkelijk, overheerlijk, gezond en culinair verantwoord. Zo ook deze heerlijke dropsoep, gemaakt met doperwten en dragon!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil en snipper de ui en fruit deze in de boter en olie, samen met de Provençaalse kruiden, op zacht vuur voor ten minste 4 minuten.
2. Roer de bloem erbij, zet het vuur hoger en maak een roux door steeds een scheutje bouillon erbij te roeren, tot er een dikke saus ontstaat. Blijf roeren tot je alle bouillon in de pan hebt gedaan. Kook 8 minuten zachtjes.
3. Voeg de doperwten toe en kook die zachtjes nog maximaal een minuutje mee.
4. Zet het vuur uit. Doe de crème fraîche en de dragon erbij en pureer de soep glad met de staafmixer of zoals je gewend bent.
5. Breng op smaak met wat peper.

Tags, ,

Bron

De Gezonde Bourgondiër



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top