1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Vin­da­loo-eend

Vin­da­loo-eend

  • Indiaas, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2018

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook
3 cm verse gemberwortel
1 rode peper
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels gemalen kardemomfruit
5 eetlepels azijn
500 g eendenborstfilet
3 uien
3 eetlepels olie
zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine
wok

Vin­da­loo-eend
Vin­da­loo-eend

Pittige eend , makkelijk te bereiden , nadat we minstens 2 uur hebben laten marineren is er niet veel werk meer op het ogenblik zelf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Knoflook pellen en fijnhakken.
-Gember schillen en fijnhakken.
-Peper schoonmaken en in stukjes snijden.

-In keukenmachine of vijzel knoflook, peper en gember met komijn, gemalen koriander, kardemom en 2 eetlepels azijn tot pasta pureren.

-Van eendenborstfilet vet afsnijden.
- Vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm snijden.
-In kom vlees en kruidenpasta door elkaar scheppen. In koelkast vlees afgedekt minimaal 2 uur marineren. Uien pellen en in lengte in repen snijden.
-In wok of pan olie verhitten.
-Uien al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken.
- Vlees met pasta toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
-Rest van azijn en 1 dl water erbij schenken en aan kook brengen.
-Vlees nog ca. 10 minuten zachtjes stoven.
-Vindaloo op smaak brengen met zout.

-Serveren met rijst en groentegerechtjes.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top