Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts

Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts

Door: marcdepester

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2018

Ingrediënten 4 personen


600 g staartvisfilets (diepvries)
8 gerookt spek
600 g flower sprouts (minikooltjes)
2 teentjes knoflook
1 dl lichte room
1 eetl. mosterd op traditionele wijze
3 eetl. olijfolie
peper en zout


Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts
Staartvispakketjes met mosterdsaus en flower sprouts

Luxe, makkelijk en erg lekker feestelijk voorgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding = (ontdooitijd + 10 min.)
- Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in 4 gelijke stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes gerookt spek.
- Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts. Kook de minikooltjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
- Snipper het knoflook fijn.

Bereiding = 25 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een Braadpan en bak de staartvispakketjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen.
2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijn-
gesnipperde knoflook glazig. Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
3 Haal de stukken vis uit de pan en hou warm. Blus de pan met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de flowers sprouts over de borden en schik er een stuk staartvis naast. Lepel de saus rond de vis.

Tags

Serveertip

Drankensuggestie :
Bier : Delirium Tremens ( Speciaalbier )
Wijn : Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc - Gérard Bertrand

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top