Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegratineerd vispannetje met fijne groentjes

Gegratineerd vispannetje met fijne groentjes

Door: marcdepester

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 Atlantisch zalmhaasje
1 kabeljauwhaasje
150 g zeevruchtencocktail
1 pastinaak
1 wortel
citroen (alleen het sap)
0.25 plantje platte peterselie
1 ui
1 teentje knoflook
40 g parmezaan (blok)
3 eetl. boter
1 dl culinaire room
2 eetl. mosterd op traditionele wijze
2 eetl. bloem
2.5 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)
peper en zout


Gegratineerd vispannetje met fijne groentjes
Gegratineerd vispannetje met fijne groentjes

Makkelijk te bereiden en erg lekker 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (15 min.)
- Snij het zalmhaasje en het kabeljauwhaasje in 4 gelijke stukken.
- Schil de wortel en de pastinaak en snij in de lengte in 4. Snij daarna in kleine stukjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snipper de peterselie fijn (hou 4 takjes apart voor de afwerking).
- Dep de zeevruchtencocktail droog.
- Rasp de parmezaan.

Bereiding : ± 25 min.
1 Breng de visbouillon aan de kook. Haal van het vuur, leg er de stukken vis in en dek af. Laat ± 10 min. zo staan. Schep er de vis uit en bewaar het kookvocht.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes wortel en pastinaak toe en laat 10 à 12 min. stoven.
3 Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje en roer er de bloem met een klopper onder. Laat even bakken op het vuur tot u een koekjesgeur ruikt. Voeg 1,5 dl van het bewaarde kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met het citroensap.
4 Roer er de room en de mosterd onder. Voeg de groenten, de stukken vis en de zeevruchtencocktail toe. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
5 Verdeel het vispannetje over 4 schaaltjes (zorg ervoor dat er in elk schaaltje een stukje zalm en een stukje kabeljauw zit).
6 Bestrooi met de parmezaan en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill.

Tags

Serveertip

Tip
- Geef er een stukje brood bij.
- U kan het vispannetje tot en met stap 4 vooraf klaarmaken. Op het moment zelf verwarmt u de bereiding voor u ze over de schaaltjes verdeelt. Daarna zet u ze ook 2 à 3 min. onder de ovengrill.

Drankensuggestie :
Bier : Vicaris Tripel ( Sterk blond bier )
Wijn : Monte Palma Verdejo D.O. Rueda

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top