Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten

Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-12-2018

Ingrediënten 4 personen


12 sint-jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
125 g noordzeegarnalen (versmarkt)
800 g aardpeer
2 preien
1 zakje kervel
1 ui
1 teentje knoflook
2.5 dl lactosevrije volle room (bv. Dilea)
2 blokjes glutenvrije groentebouillon
3 eetl. olijfolie
peper en zout


Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten
Romige aardpeersoep met gebakken sint-jakobsnoten

Overheerlijke feestelijke soep, makkelijk te bereiden en succes garantie ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
- Schil de aardperen en snij in stukjes.
- Snij het preiwit in ringetjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Pluk enkele blaadjes kervel.

Bereiding : 35 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
2 Voeg het preiwit toe en laat 5 min. stoven. Voeg de aardpeer toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
3 Giet er 1,5 L water bij en voeg de blokjes groentebouillon toe. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
4 Mix de soep en voeg de room toe. Giet door een vergiet met dunne gaatjes en druk er zo veel mogelijk vocht door. Voeg indien nodig nog water toe. De soep moet zacht en romig zijn.
5 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de sint-jakobsnoten dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Leg 3 sint-jakobsnoten in elk bord en overgiet met de soep. Werk af met garnalen en wat kervel.

Tags

Serveertip

Tip : Bewaar de blaadjes kervel na het plukken in ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig.
Drankensuggestie Wijn : Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top