Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Krokantje van aardpeer met zalm en spekkruimels

Krokantje van aardpeer met zalm en spekkruimels

Door: marcdepester

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2018

Ingrediënten 4 personen


4 fijne sneetjes gerookt spek
4 sneetjes gerookte zalm
400 g aardpeer
50 g jonge slascheuten
0.25 plantje bieslook (+ 8 sprietjes)
4 kwarteleieren
1 ei
0.5 koffiel. mosterd
6 eetl. olijfolie
1 eetl. notenolie
1 eetl. rodewijnazijn
peper en zout


Krokantje van aardpeer met zalm en spekkruimels
Krokantje van aardpeer met zalm en spekkruimels

Makkelijk, goedkoop en super lekker voorgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (10 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schik de sneetjes spek naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven (tot ze krokant zijn). Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snipper intussen 1/4 plantje bieslook fijn. Klop het ei los.
- Wrijf de aardperen goed schoon onder koud water. Rasp grof en meng er het fijngesnipperde bieslook en het losgeklopte ei onder. Kruid met peper en zout.
- Meng 2 eetl. olijfolie met de notenolie, de mosterd en de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.

Bereiding: 20 min.
1 Verhit 4 eetl. olijfolie in een Braadpan en verdeel er de aardpeermengeling over in 4 porties. Bak ± 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.
2 Breng intussen lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Breek 1 kwartelei in een eetlepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Laat 2 min. staan op een zacht vuur en maak met de eetlepel een draaiende beweging in het water rond het kwartelei, zodat het ei mooi samenblijft. Haal het gepocheerde kwartelei met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier. Dek af en pocheer de andere 3 kwarteleieren.
Afwerking :
Verdeel wat jonge slascheuten over de borden en schik er een aardpeerkrokantje op. Schik er telkens 1 sneetje gerookte zalm en 1 gepocheerd kwarteleitje op. Werk elk aardpeerkrokantje af met verkruimeld spek en 2 sprietjes bieslook.

Tags,

Serveertip

Drankensuggestie
Bier : Hopus ( Sterk blond bier)
Wijn : Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top