Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Gezond
  5. Gezond Surinaams Snackje met kikkererwtjes van mijn zus.

Gezond Surinaams Snackje met kikkererwtjes van mijn zus.

Door: Keukensloofje47

  • Surinaams
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-12-2018

Ingrediënten 6 personen



4










































1 blik kikkererwten 400 gr uitgelekt. ( vocht bewaren)
1 middelgrote ui gesnipperd ( meer naar smaak mag ook)
1 tl masala *** ( kerrie/curry)
1 of 2 teen knoflook geperst
1/2 tl gemalen koriander
2 el olijfolie of andere olie
1 rood pepertje zonder zaad en lijst fijn gehakt
of stukje madame Jeanette
1 runderbouillon blokje


Gezond Surinaams Snackje met kikkererwtjes van mijn zus.
Gezond Surinaams Snackje met kikkererwtjes van mijn zus.

Dit gerechtje is een favoriet in Suriname en wordt het meest gegeten als smakelijk borrelhapje.Mijn zus maakte dit hapje als tussengerechtje op het familie diner.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Door zus bereidt op het familie diner. Een verrukkelijk tussengerechtje. Ook als voorgerechtje of als gezond " snekje " zeer lekker en geschikt.
2.Smoor de ui, knoflook, pepertje en kruiden zachtjes in olie.
3. Voeg dan de uitgelekte kikkererwtjes toe met een beetje opgevangen vocht en voeg het bouillonblokje toe. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen en ... klaar. OP VOORHAND GEMAAKT BEVORDERT DE SMAAK.
4.Serveer lauwwarm in voorverwarmde kommetjes. ( Optie serveren met fijn geknipte rucola . Zie foto.
5.P.S Surinamers houden wel van wat meer pit en voegen een klein stukje gesnipperde Madame Jeanette toe bij de te smoren ingrediënten. Je zou deze kunnen vervangen door een rood pepertje zonder lijst en zaadjes en uiteraard versnipperd. De Madam Jeanette is de pittigste peper, maar wel zeer aromatisch en een klein stukje is al genoeg voor dat extra beetje aromatische pit.

Tags, ,

Bron

Van mijn zus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top