Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spinazie
  6. Tien snelle gerechtjes met een pakje diepvries spinazie

Tien snelle gerechtjes met een pakje diepvries spinazie

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 pak spinazie
Zie verder bij de 10 tips


Verder heb je nodig


Wok taartvormpjes Ovenschaal

Tien snelle gerechtjes met een pakje diepvries spinazie
Tien snelle  gerechtjes met een pakje diepvries spinazie

Altijd handig om een pakje diepvries spinazie in de vriezer te hebben liggen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Diepvriesspinazie? Daar kun je zo veel mee! Deze groene bladgroente, boordevol ijzer, is ideaal om te bakken, te stampen, te pureren of te gratineren. En een voordeel: diepvriesspinazie* bevat ongeveer 72 calorieën per 100 gram. * Voor alle recepten geldt dat de spinazie ontdooid en goed uitgelekt moet zijn. 1 Soepje voor vier personen
Bak 2 fijngesneden sjalotjes en 1 geperst teentje knoflook 8 min. in 2 el olijfolie. Bak 450 g diepvriesspinazie 4 min. mee. Voeg 7-8 dl groente- of kippenbouillon en 2 blaadjes salie toe. Kook de soep circa 15 min. en pureer hem. Meng 6 el lobbig geklopte slagroom met 3 el fijngesneden bieslook en roer dit door de soep.

2 Ovenschoteltjes voor vier personen
Roerbak 1 fijngesneden teentje knoflook en 750 g diepvriesspinazie 3 min. op hoog vuur. Voeg zout, peper en 50 g geraspte jonge kaas toe. Verdeel dit over 4 ovenschaaltjes en maak in het midden een kuiltje. Breek in elk schaaltje een ei en zet ze 10-12 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC tot de dooiers gestold zijn.

3 Stamppot voor vier personen
Pureer 1 kg gekookte aardappelen en voeg 30 g boter en 1-2 dl hete melk toe. Bak 125 g reepjes mager ontbijtspek in een droge Koekenpan krokant en roer deze met het spekvet en 450 g uitgelekte en grof gesneden diepvriesspinazie door de puree.
4 Gegratineerde ovenschotel
Bak 5 fijngesneden sjalotjes 10 min. in 40 g boter. Bak 450 g diepvriesspinazie 5 min. mee. Schep dit in een ovenschaal en bestrooi met 100 g extra belegen kaas. Gratineer de spinazie circa 20 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC.

5 Tortilla met feta
Meng 450 g diepvriesspinazie met 150 g verkruimelde feta, 2 el pijnboompitten, 1 ei en 6 gedroogde tomaten in stukjes. Vul hiermee 4 bloemtortilla (of flensjes), rol ze op en bestrooi ze met 50 g geraspte kaas. Zet ze 20 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC.

6 Crostini met rauwe ham
Roerbak 1 fijngesneden teentje knoflook en 450 g diepvriesspinazie 2-3 min. in 2 el olijfolie. Beleg een snee geroosterd (stok)brood royaal met rauwe ham en leg daarop een lepel warme spinazie. Garneer met geschaafde oude kaas.
7 Romige pastasaus voor vier personen

Smelt 200 g verse (kruiden)roomkaas, roer er 450 g diepvriesspinazie door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de saus bij de pasta met geraspte oude kaas.
8 Frittata spinazie
Bak 2 fijngesneden uien 10 min. in 1 el olijfolie. Klop 8 eieren los en voeg 450 g diepvriesspinazie, 60 g geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag, voeg het eimengsel toe en bak op zacht vuur tot de omelet is gestold. Keer hem en bak ook de andere kant.

9 Kleine flensjes.
Stamp 250 g gekookte aardappelen fijn en roer er 1½ - 2 dl volle melk door. Hak 250 g diepvriesspinazie grof en roer dit met 2 el bloem, zout, een snufje kerriepoeder, 2 eieren, 2 eiwitten en 1 el crème fraîche door het aardappelmengsel tot een flensjesbeslag. Bak hier in de boter kleine flensjes van.

10 Hartige taartjes voor zes personen
Bekleed 6 ingevette taartvormpjes van 8 cm doorsnede met een plakje bladerdeeg. Prik de deegbodems in met een vork en verdeel hierover 450 g goed uitgelekte en grofgesneden diepvriesspinazie. Meng 3 eieren, 1 eidooier, 2½ dl crème fraîche, 1 tl tijmblaadjes, zout en peper en schenk dit op de spinazie. Bak de taartjes circa 30 min. in een voorverwarmde oven op 200ºC.

Tags,

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top