1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Koude komkommer met knoflook

Koude komkommer met knoflook

  • Chinees, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-07-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr komkommers, 2 theelepels zout,
2 eetlepels suiker
1 eetlepel witte rijstazijn
1 eetlepel gehakte knoflook, liefst verse



Een fris pittig bijgerecht uit het noorden van China

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de komkommers in de lengte doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snijd de komkommers in stukken van 8x1 cm.
Meng de komkommerstukjes met het zout en laat ze 10 minuten in een zeef boven een kom rusten.

Bereidingswijze

Spoel de komkommer met koud water, dep droog en schep ze om met suiker en de azijn.
Doe de fijngehakte erbij en schep goed om.
Serveer.

Serveertip

Wanneer men rauwe knoflook te scherp vindt, dan kan men ze eerst 15 seconden bakken in wat hete olie.
Maar het is zeer de moeite waard om het eens met rauwe te proberen!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekerbek


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekerbek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top