Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Aardbeientiramisu zonder alcohol

Aardbeientiramisu zonder alcohol

Door: MichelBergsma77

  • Wereld, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-12-2018

Ingrediënten 6 personen



500 gram aardbeien
50 gram poedersuiker
250 gram Griekse Yoghurt
1 zakje vanillesuiker (7 gram)
250 gram mascarpone
300 ml appelsap
1 pak lange vingers


Verder heb je nodig


Mes, staafmixer, ovenschaal, kom/bord
koelkast

Aardbeientiramisu zonder alcohol
Aardbeientiramisu zonder alcohol

Een ideaal dessert voor de zomer.Tiramisu is altijd goed. En dit recept voor aardbeientiramisu zeker weten, iedereen kan dit namelijk eten. Jong en oud. Zwanger en niet zwanger Er zit namelijk geen rauw ei in verwerkt en ook geen alcohol. En toch is deze tiramisu met aardbeien super lekker.Dit is een handig toetje als je met een grotere groep gaat eten. Je kunt het goed voorbereiden, ideaal als je veel mensen over de vloer hebt. Je wilt natuurlijk bij de gasten zitten, en niet alleen maar in de keuken staan.Voeg je liever een beetje alcohol toe aan je aardbeientiramisu? Vervang de appelsap dan door witte wijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

Meng de Griekse Yoghurt met mascarpone, vanillesuiker en 30 gram poedersuiker.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze.
Pureer 200 gram van de aardbeien en meng dit met de overige 20 gram poedersuiker.

Verdeel het appelsap in een kom of diep bord.
Leg de helft van de langer vingers in de appelsap zodat het koek het vocht opneemt.
Verdeel de lange vingers over de bodem van de (oven)schaal waar je de tiramisu in wilt serveren.
Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk dit uit.
Spreid de aardbeiensaus (gepureerde aardbeien) hierover.
Leg de andere helft van de lange vingers even in het appelsap en verdeel dit over de laag aardbeiensaus. Verdeel hierover de rest van de mascarponecrème. Bekleed de Ovenschaal met huishoudfolie en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (of als je minder tijd hebt even in de vriezer).

Voor het serveren:

Snijd de overige aardbeien door en verdeel dit over de tiramisu. Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Tags,

Bron

Https://www.brendakookt.nl/2015/06/10/aardbeientiramisu/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MichelBergsma77
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top