Deense rodekool met rode bessen

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2018
  • Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

  • Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

  • Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

  • Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

  • Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

  • Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

  • Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

  • Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

    Deense rodekool met rode bessen

Onlangs was ik een paar dagen in Denemarken in verband met het jaarlijkse kerst shoppen. Toen ik me eens ging verdiepen in de culinaire hoogstandjes van dat land kwam ik erachter dat ze, behalve het heerlijke smørrebrød, ook veel wild op het menu hebben staan. Erg lekker natuurlijk in deze periode rond Kerstmis. Ook in Denemarken wordt er bij wild traditiegetrouw rode kool geserveerd en wel met bessengelei (jam)  want dat geeft de rode kool een zoete smaak en een mooie glans.
Ik heb wat rondgesnuffeld in mijn kookboeken en daar kwam ik dit recept tegen.
Lekker bij Scandinavische winter en wildgerechten, maar ook bij Hollandse hachee.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 600 gram (fijn)gesneden rodekool
- 25 gram boter
- 1 el suiker
- 1 grote stevige appel, ik had Elstar (Golden Delicious kan ook)
- 2 el appelazijn (of witte wijnazijn)
- zout
- 2 kruidnagelen
- 1 steranijs (kan eventueel ook weggelaten worden)
- 3 à 4 el rode bessengelei of jam
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de rodekool en snij de kool zo fijn mogelijk, schil de appel en snij deze in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem, roer de suiker erdoorheen en fruit die even mee.
- Schep eerst de stukjes appel en vervolgens de rodekool erdoor. Voeg de azijn toe en breng alles aan de kook.
- Voeg nu 1 ½ dl water, een beetje zout, de kruidnagels en de steranijs toe en breng alles weer aan de kook.
- Kook de rodekool op een klein pitje in 30 à 40 minuten gaar.
- Neem de pan van het vuur en roer de bessengelei (jam) door de rodekool.

Bron

De Scandinavische keuken

Serveertip

Lekker bij Scandinavische winter en wildgerechten , maar ook bij Hollandse hachee.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten