Bietenrisotto

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Bij risotto moet je je aandacht er goed bij houden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
0.6 liter groentebouillon
175 gr. gekookte bieten in blokjes
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 rode fijngehakte ui
1 tl. fijngesneden tijm
150 gr. arborio rijst
o.6 dl rode wijn (of een vervanger : rode druivensap of cranberrysap of groentebouillon)
1 uitgeperst teentje knoflook
50 gr. pecannoten
zout en peper
50 gr. zachte geiten- of schapen kaas ( of een plantaardige vervanger)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Eerst de bieten schillen, in blokjes snijden en koken.

De ui fijnhakken.

Het vocht van de gekookte bieten en de bouillon in een pan doen en apart zetten en zachtjes laten koken.
olijfolie verwarmen, ui erbij doen evenals de tijm en het knoflookteentje uitpersen over het mengsel.
zout en peper erbij en dit alles ongeveer 7 minuten op lage temperatuur verwarmen terwijl je af en toe blijft omroeren.

Als de uien zacht zijn en iets beginnen te verkleuren (de uien mogen niet bruin worden) de rijst 1 minuut mee bakken of in ieder geval totdat deze korrelig is.

Vervolgens de wijn of vervanger van de wijn erbij doen en aan de kook brengen en laten koken totdat de rijst goed opgenomen is.

De rode bieten erdoor heen mengen 2 tot 3 el. bouillon erbij uit de pan die je apart hebt gezet en blijven roeren en op middelhoge stand verwarmen en tijdens 20 minuten telkens beetjes bouillon eraan toevoegen totdat alle bouillon opgenomen is en de rijst beetgaar is.

De pan van het vuur afhalen en de blokjes zachte kaas en de grof gehakte pecannoten door de rijst mengen en doe de deksel op de pan

Dit ongeveer 3 minuten laten staan totdat de kaas is gesmolten.

Eet smakelijk

Bron

BioboerGiel.nl

Serveertip

Lekker met een groene salade

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Dj_dw1 avatar
Dj_dw1

Doorsturen

Home Recepten