Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Franse keuken
  5. Oranje paprikamousse met roomkaas en soepstengel in een glaasje

Oranje paprikamousse met roomkaas en soepstengel in een glaasje

Door: Keukensloofje47

  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2018

Ingrediënten 6 personen


1 oranje paprika schoon in stukjes
1 kleine witte ui in stukjes
1 dessertlepel tomatenpuree
1/2 tl paprikapoeder
1 laurierblad
75 ml bouillon
1 bakje Philadelphia roomkaas naturel


Verder heb je nodig


Pannetje, Snijplank mes blender of staafmixer amuse glaasjes

Peter bedankt !!
Peter bedankt !!

Geproefd op een concert van Rowen Hèze. Met Peter de kok gesproken en receptje van de oranje paprikacoulis gekregen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Terwijl we zaten te genieten van het speciale concert van Rowen Hèze, werden we tevens met lekkere hapjes verwend door Peter van restaurant Vitellius uit Sevenum. Ik heb nadien de kok een bericht gestuurd en zijn receptje op de mail ontvangen. TOPPIE .Zeker, dat we eens gaan eten in zijn restaurant
2.Paprika klein snijden en koken met de overige ingrediënten. Dit gaar laten worden en dan door de Blender halen (zonder laurier). Fijn malen en af laten koelen. De coulis is nu klaar en kunnen we de oranje paprikamousse gaan samenstellen.
3.Als het helemaal afgekoeld is dan kan de roomkaas erbij. 2 delen roomkaas op 1 deel coulis.
4.Serveer als amuse in mooie glaasjes en steek er een soepstengel in.
5.Met dank aan Peter. Dit is super lekker en wordt met de Kerst als één van de amuses geserveerd. ( Op speciaal verzoek van de MAN )

Tags, , , ,

Bron

Chefkok Peter van restaurant Vitellius uit Sevenum. Zie tekst bij bereiding. Eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top