Romige slasoep met lenteui of bosui

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2018
  • Romige slasoep met lenteui of bosui

    Romige slasoep met lenteui of bosui

    Romige slasoep met lenteui of bosui

Gegeten op een tapas avondje bij mijn zus. Heerlijk. Nadien meteen thuis zelf gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 flinke krop sla
2 el olijfolie
1 flinke sjalot gesnipperd
500 ml groentebouillon van een tablet
100 ml kookroom
2 bosuitjes in ringetjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Haal de bladeren van de sla los en was ze. Verwijder de dikke nerven.
2.Verhit de olijfolie in een pan en fruit het gesnipperde sjalotje zachtjes 1 minuut.
3.Voeg de slabladeren met het aanhangende vocht toe.
4.Laat de sla al omscheppend in 3-4 min slinken.
5.Voeg de bouillon toe en laat de soep 5 min koken.
6.Pureer de soep met staafmixer of blender en voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
7.Schep de soep in diepe voorverwarmde borden en garneer met de ragfijn gesneden bosui ringetjes

Bron

Van mijn zus gekregen. Eigen tekst en foto

Serveertip

Voeg wat Hollandse garnaaltjes, gerookte zalmsnippers of reepjes bacon toe.
Serveer de soep ook eens koud in amuse of likeurglaasjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten