Romige slasoep met lenteui of bosui
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 17-12-2018
Gegeten op een tapas avondje bij mijn zus. Heerlijk. Nadien meteen thuis zelf gemaakt.
Ingrediënten 4 personen
2 flinke krop sla2 el olijfolie
1 flinke sjalot gesnipperd
500 ml groentebouillon van een tablet
100 ml kookroom
2 bosuitjes in ringetjes
Bereidingswijze
1.Haal de bladeren van de sla los en was ze. Verwijder de dikke nerven.
2.Verhit de olijfolie in een pan en fruit het gesnipperde sjalotje zachtjes 1 minuut.
3.Voeg de slabladeren met het aanhangende vocht toe.
4.Laat de sla al omscheppend in 3-4 min slinken.
5.Voeg de bouillon toe en laat de soep 5 min koken.
6.Pureer de soep met staafmixer of blender en voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
7.Schep de soep in diepe voorverwarmde borden en garneer met de ragfijn gesneden bosui ringetjes
Bron
Van mijn zus gekregen. Eigen tekst en foto
Serveertip
Voeg wat Hollandse garnaaltjes, gerookte zalmsnippers of reepjes bacon toe.
Serveer de soep ook eens koud in amuse of likeurglaasjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties