1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Romige slasoep met lenteui of bosui

Romige slasoep met lenteui of bosui

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2018

Ingrediënten 4 personen


2 flinke krop sla
2 el olijfolie
1 flinke sjalot gesnipperd
500 ml groentebouillon van een tablet
100 ml kookroom
2 bosuitjes in ringetjes


Romige slasoep met lenteui of bosui
Romige slasoep met lenteui of bosui

Gegeten op een tapas avondje bij mijn zus. Heerlijk. Nadien meteen thuis zelf gemaakt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Haal de bladeren van de sla los en was ze. Verwijder de dikke nerven.
2.Verhit de olijfolie in een pan en fruit het gesnipperde sjalotje zachtjes 1 minuut.
3.Voeg de slabladeren met het aanhangende vocht toe.
4.Laat de sla al omscheppend in 3-4 min slinken.
5.Voeg de bouillon toe en laat de soep 5 min koken.
6.Pureer de soep met staafmixer of Blender en voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
7.Schep de soep in diepe voorverwarmde borden en garneer met de ragfijn gesneden bosui ringetjes

Tags

Serveertip

Voeg wat Hollandse garnaaltjes, gerookte zalmsnippers of reepjes bacon toe.
Serveer de soep ook eens koud in amuse of likeurglaasjes.

Bron

Van mijn zus gekregen. Eigen tekst en foto



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top