Tonijntartaar met wasabi mayonaise
- Vis, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-12-2018
EEn heerlijk voorgerechtje van tonijn, wel verse tonijn van de visboer.
Ingrediënten 2 personen
150 gr verse tonijnsteak (75-100 gr per persoon)1/4 komkommer
2 lente-ui
Scheutje citroensap
1 tl wasabi(pasta)
2 el sojasaus (Kikkoman)
2 el mayonaise
Sesamzaadjes
2 kwarteleitjes (optioneel)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 277,37 kcal |
Koolhydraten | 5,63 g |
Eiwitten | 20,90 g |
Vetten | 17,99 g |
Bereidingswijze
Snijd de tonijn in (hele) kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter.
Doe in een (meng)kom en meng hier 2 el sojasaus door.
Zet even in de koelkast weg (vis moet koud blijven).
Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de komkommer eveneens in blokjes van een halve centimeter.
Dep de blokjes extra droog met wat keukenpapier.
Meng in een bakje 1 tl wasabipasta met 2 el mayonaise en een scheutje citroensap.
Neem de schaal met tonijn uit de koelkast en voeg de komkommerblokjes toe.
Roer tevens stapsgewijs de wasabi mayonaise door de tonijn.
Bewaar een beetje wasabi mayonaise voor de garnering.
Proef of het naar smaak is.
Voeg eventueel mayonaise of peper toe.
Zet weer even weg in de koeling.
Snijd 2 lente-ui in smalle ringetjes en kook in 3 minuten 2 kwarteleitjes middelhard.
Maak het bord op door de tonijntartaar in de kookring te doen.
Snipper er wat lenteui op
Garneer met een mooie streep (of toefje) wasabi mayonaise, een paar druppels sojasaus en wat sesamzaadjes.
Bron
Tijdschrift
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties