1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker

Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2018

Ingrediënten 6 personen


1 ei geklutst
komijnzaad gemalen( Djintan Conimex)
6 plakjes bladerdeeg van 10 bij 10 cm
75 gr pecorino kaas geraspt
12 plakjes serranoham


Verder heb je nodig


Mesje, bakplaat met bakpapier en oven


Ongelooflijk lekker
Ongelooflijk lekker
Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker
Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker
Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker
Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker
Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker
Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker
Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker
Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker

Van een vriendin gekregen. Al vaak geserveerd. Lauw warm het lekkerste, maar koud ook niet te versmaden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Beleg een ovenrooster met bakpapier en stel de oven in op 225 gr
2.Halveer elk plakje bladerdeeg zodat je 12 gelijke reepjes hebt.
3.Leg op elke reep een plak serranoham.
4.Snijd dan elke reep in de lengte in tweeën. "Plak" deze 2 reepjes aan elkaar door ze goed aan te drukken.
5.Pak een strip aan beide uiteinden voorzichtig vast en draai nu tegengesteld je handen om een 'schroef' te maken. Doe dit met alle strips en leg ze op het rooster met bakpapier .
6.Bestrijk alle strips met een losgeklopt ei en bestrooi ze met de kaas en het komijnzaad.( Wees uiterst matig met de djintan anders wordt het gauw te overheersend)
7.Schuif het ovenrooster met de stengels in de oven en bak ze in circa 10 minuten goud bruin.
8.Serveer ze in een glas

Serveertip

De stengeltjes kun je van te voren al maken. Bedek het rooster met aluminiumfolie zodat het bladerdeeg niet kan uitdrogen. Vlak voordat je gasten komen bak je ze dan even af. Zowel koud als lauwwarm zijn ze vreselijk lekker.
Ik heb deze stengeltjes al vaak gemaakt en ze vlogen weg . Leuk om te maken trouwens.

Bron

Van een vriendin, maar eigen tekst en foto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top