1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Borrelplank met 3 top dips

Borrelplank met 3 top dips

  • Wereld, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2018

Ingrediënten 8 personen


Voor de dips:
500 g gemengde paddestoelen
1 knoflookteen, gepeld en fijn gesneden
1 tl truffelpasta
2 el zongedroogde tomaat
1 tl Italiaanse kruiden
1 el olijfolie
versgemalen peper en zout
2 kipfiets
2 el mayo
1 el creme fraiche
1 el sriracha
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnzaadpoeder
een hele camembert
1 el honing
3 knoflooktenen, gepeld
takje rozemarijn

Voor de rest van de borrelplank:
een handje Haust toast 'n chips
een handje Haust diptoast
een handje Haust Party Extra
1 fuet, in plakjes gesneden
3 el groene olijven
trosje rode druiven
3 verse vijgen, in parten gesneden
Parma ham
1 brie
1 blauwe kaas
mortadella
een handje frambozen


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, koekenpan


Borrelplank

met 3 top dips

met 3 top dips

Deze borrelplank bevat 3 top dips! Dit betekend voor ieder wat wils. Voor degene die van vlees houden, de pittige kip salade. Voor de kaaslovers de smeeuige camembert uit de oven en voor de vega's de bospaddenstoelentapenade. Je maakt de borrelplank helemaal af met de toasts van Haust. Vooral de diptoasts van Haust zijn perfect voor de dips. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Laat een Koekenpan warm worden op middel vuur. Bak hier de bospaddenstoelen in met de knoflook en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit vervolgens afkoelen en meng samen met de truffelpasta, zongedroogde tomaat en de Italiaanse kruiden met een staafmixer tot een mooie tapenade. Schep in een bakje en zet opzij.
3. Pocheer de kipfilet tot deze gaar is. Trek ze vervolgens uit elkaar met twee vorken. Meng met de mayo, sriracha, creme fraiche, komijnzaadpoeder en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een bakje en zet opzij.
4. Steek de rozemarijn en de drie gepelde knoflooktenen in de camembert en leg hem terug (zonder het folie) in het houten bakje. Leg in de oven op een bakplaat en bak in 15 min zacht. Breng eventueel op smaak met honing.
5. Maak de borrelplank op met drie dips, de Haust toasts en alle andere ingrediënten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top