Pruimen-portchutney
- Nederlands, Bijgerecht
- 60-120 min.
Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild! Super lekker en je kan deze chutney reeds 1 week op voorhand maken!
Ingrediënten 8 personen
250 g gedroogde pruimen zonder pit2 tenen knoflook
1 rode peper
340 g Amsterdamse uien
2 gedroogde laurierblaadjes
3 el pruimenjam
150 ml Warre's King's tawny port (andere port ook mogelijk)
½ tl zout
Benodigdheden
weckpot à 1 literBereidingswijze
-Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn.
-Snijd het steeltje van de rode peper.
-Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
-Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.
-Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven.
-Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.
-Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten.
-Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Bron
AH
Serveertip
Combinatietip:
Lekker bij langzaam gegaarde lamsrace, rosbief of wild. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een lekker recept.
Tip:
Doe een lint met een kaartje om de weckpot en je hebt een leuk cadeautje!
Serveertip:
Serveer op kamertemperatuur.