Prui­men-port­chut­ney

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Prui­men-port­chut­ney

    Prui­men-port­chut­ney

    Prui­men-port­chut­ney

Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild! Super lekker en je kan deze chutney reeds 1 week op voorhand maken!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 g gedroogde pruimen zonder pit
2 tenen knoflook
1 rode peper
340 g Amsterdamse uien
2 gedroogde laurierblaadjes
3 el pruimenjam
150 ml Warre's King's tawny port (andere port ook mogelijk)
½ tl zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
weckpot à 1 liter

Bereidingswijze

-Snijd de pruimen in vieren en de knoflook fijn.
-Snijd het steeltje van de rode peper.
-Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
-Doe de pruimen, knoflook, peper, uien, het uienvocht uit de pot, de laurier, jam, port en het zout in een pan met dikke bodem en breng aan de kook.
-Draai het vuur laag en laat 40 min. met de deksel op de pan stoven.
-Haal de deksel van de pan en laat nog 20 min. op laag vuur stoven.
-Neem de pan van het vuur, verwijder de rode peper en laurier en verdeel over 1 grote of 2 kleine weckpotten.
-Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Bron

AH

Serveertip

Combinatietip:
Lekker bij langzaam gegaarde lamsrace, rosbief of wild. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor een lekker recept.
Tip:
Doe een lint met een kaartje om de weckpot en je hebt een leuk cadeautje!
Serveertip:
Serveer op kamertemperatuur.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten