Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bloemkool-broccoligratin

Bloemkool-broccoligratin

Door: marcdepester

Bloemkool-broccoligratin
Bloemkool-broccoligratin
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2018

Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


50 g ongezouten boter (of margarine)
50 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 el dijonmosterd
175 g geraspte Goudse belegen kaas
2 el (arachide)olie
6 el Saitaku panko (Japans broodkruim)
95 g gepelde pistachenoten
400 g koelverse broccoliroosjes
400 g bloemkoolrijst


Verder heb je nodig


Ronde Ovenschaal ca. Ø 25 cm


Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus.
-Voeg de mosterd en geraspte kaas toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
-Verhit ondertussen de olie in een Koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak de noten grof. Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes. Meng de roosjes met de bloemkoolrijst en kaassaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de panko en pistache.
-Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Dek losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker wordt.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top