1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Taart
  6. Chocolademouse taart met brownie bodem

Chocolademouse taart met brownie bodem

Door: _Syls_

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2018

Ingrediënten 6 personen


Mouse:
250 ml slagroom
150 gr. chocolade
3 eiwitten (ong 100 gr eiwit)
45 gr. suiker (ik heb witter basterd gebruikt, lost beter op)
beetje zout

Brownie bodem:
70 gr chocola
50 g ongezouten roomboter
1 ei
50 g donkerbruine basterd suiker
10 g
1 snufje bakpoeder* ong 1-2 gr
Snufje zout


Verder heb je nodig


Mixer
2 mengschalen
Pannetje voor aubainmarie
Grote kop om chocolade in te smelten
springvorm ~ 18 cm


Chocolade mouse is zeker mijn favoriete toetje, voor speciale gelegenheden maar ik dan ook graag een chocolade mouse taart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Brownie bodem:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de chocola au bain marie. Mix het ei met de suiker en schep dan de chocola met de bloem door het ei mengsel. Leg een vel bakpapier op de bodem en giet daar de brownie mix op. Bak dit voor ong 15 minuten in de oven en laat het vervolgens goed afkoelen voor de chocolademouse eroverheen gaat.

Mouse:

Smelt de chocola in een bakje met water erom heen. (au bain marie) En laat even afkoelen. (niet ondertussen zelf de helft opeten.. #guilty)
Eiwit opkloppen met de suiker (je hebt zo'n flesje gepasteuriseerde eiwitten bij de appie, daarvan 100 gr genomen)
Zorg dat de kom niet vet is, want dan kloppen de eieren niet stijf. dan de slagroom lobbig kloppen.
Dan de slagroom en de eiwit scheppend mengen. Alle chocola erbij gooien rustig mengen. Zet de taart voor zo'n 3-4 uur in de koelkast om op te stijven. Het beste is een volle nacht.
Ga voor het openen van de springvorm met een mes of spatel langs de rand, hierdoor trek je de mouse niet volledig uit elkaar.
Evt kan je er nog chocoladesaus overheen gooien om de taart echt goed af te werken.

Tags, , , ,

Serveertip

Voor wat extra pit: gebruik wat vers gemalen peper in de mouse
Voor extra koude dagen, een scheut baileys
Je kan de taart met elke soort chocolade maken. Mijn favoriet is melk chocolade, maar puur of wit zijn ook goede variaties.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _Syls_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top