Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-12-2018

Ingrediënten 4 personen


- 850 gram rundersukade (of riblappen)
- 1 prei
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 el Zwolsche stoof (kruiden)
- 1 potje zilveruitjes
- 4 el Balsamico azijn
- 2 dl rode wijn
- 6 dl runderbouillon
- zonnebloemolie (of olijfolie)
- 150 gram roomboter


Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Foto Smulweb (recept van de dag)
Foto Smulweb (recept van de dag)
Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Foto van Keukensloofje47

Foto van Keukensloofje47

Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geurt. Maak maar gerust een grote pan van deze voortreffelijke runderstoof want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder.
Normaal gesproken ben ik niet zo van de kant en klaar kruiden maar van de blikjes van Jonnie Boer ben ik wel degelijk een fan.
Ik heb deze keer ook gewoon het originele recept overgenomen maar ik heb het natuurlijk wel in eigen keuken gemaakt

TIP: Met mijn heerlijke Mousseline-van-aardpeer-en-aardappel  erbij kun je met kerstmis, een ander dineetje of gewoon voor jezelf een super makkelijk te bereiden feestmaaltijd op tafel zetten. Deze stoof kun je ook prima al een dag van te voren maken, het wordt er dan alleen nog maar lekkerder van.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de prei en wortel fijn en snipper de ui. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 cm.
2. Verhit in een pan olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
3. Bak in de pan de fijngesneden groenten. Blus dit af met rode wijn en laat dit iets verdampen. Voeg hierbij de Balsamico azijn, Zwolsche Stoof en het gebakken vlees.
4. Voeg bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat het vlees ongeveer 3 uur, op zacht vuur, gaar sudderen.
5. Voeg de boter aan het vlees toe en laat de stoof nog even doorkoken.
6. Voeg als laatste de zilveruitjes toe en verwarm nog minimaal 10 min.

Tags, , , , , , , , ,

Serveertip

Ik heb het geserveerd met een mousseline van aardappel en aardpeer, maar je kunt er ook een gewone aardappelpuree bij serveren.

Bron

Euroma (Jonnie Boer)



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top