1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse nacho snack uit de oven

Mexicaanse nacho snack uit de oven

  • Mexicaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2018

Ingrediënten 4 personen


Ruim 1/2 zak nacho's of dorito's naturel
1 rode ui in halve ringen
1/2 rode paprika in repen
1 el gesnipperde koriander of bladpeterselie
10 ingelegde zoet pittige rode pepers
1 klein kommetje zure room
1 kleine hoeveelheid guacamole zelf gemaakt
1 kleine hoeveelheid salsa zelf gemaakt of uit een potje
200 gr geraspte belegen( kaas oude, cheddar of gruyere)
3 bosui in grove stukken


Verder heb je nodig


Ovenschaal 3 kleine schaaltje, mesje snijplank


Mexicaanse nacho snack uit de oven
Mexicaanse nacho snack uit de oven

Met een collega snoepten we zo'n schaaltje leeg. Het was verrukkelijk. Lange slierten gesmolten kaas met nacho's en allerlei lekkers. Ik vroeg naar het recept. Er werd snel wat verteld.... om een lang verhaal kort te maken , ging ik thuis zelf aan de slag om deze borrelhap te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Dit gerecht of vegetarisch knabbelhapje is een uitstekend begin voor een Mexicaans diner. ( Of gewoon zomaar omdat het geweldig smaakt)
2.Doe ruim een halve zak nacho's in een ovenschaal. Strooi er royaal geraspte kaas over en hussel door elkaar.Voeg de halve ui ringen ingelegde pepers , paprikareepjes en bosui toe en hussel weer voorzichtig door elkaar met nog wat geraspte kaas.. Strooi er de rest van de belegen kaas over en zet het geheel in een oven , die is voorverwarmd op 200-225 graden, totdat de kaas gesmolten is. Dit is circa 8 à 10 minuten.
3.Terwijl de schaal in de oven staat vul je een klein kommetje met zure room, een kommetje met de salsa en maak de guacamole. ( Zie voor de salsa eventueel het recept van Slanke tomatensalsa in kookboek, Gezellige gevarieerde Borrelhapjes)
4.GUACAMOLE... Ontdoe een avocado van schil en pit. Prak de avocado. Werk er een in zo klein mogelijke blokjes gesneden tomaat door zonder zaadjes een kneepje limoensap en een paar druppels tabasco( of niet). Breng verder op smaak met peper en zout.
5.Inmiddels hebben de nacho's 8- 10 minuten in de oven gestaan en is de kaas gesmolten.
6.Serveer de schaal en strooi er de gesnipperde peterselie of koriander over met de "sausjes" ernaast Pluk een nacho uit de schaal en dip in een sausje naar keuze.

Serveertip

Niet zo'n liefhebber van pittig? Geen nood, kies vulling door de nacho's waar jij van houdt en jij lekker vindt. Een hele zak nacho's is ruim voldoende voor 6 personen. Vul dan naar eigen inzicht de gekozen groente aan. TIP van mezelf... Snij de gekozen groente grof, dan blijft de kaas er beter aan hechten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top