1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2018

Ingrediënten 4 personen


3 biologische voorgekookte rode biet
100 gr verse geitenkaas verkruimeld
blaadjes rucola
4 el frambozenjam
enkele walnoten verkruimeld
4 seizoenen peper of zwarte peper naar smaak uit de molen


Verder heb je nodig



mandoline pannetje om de jam te smelten


zout en zoet in balans
zout en zoet in balans

Gemaakt voor onze vrienden op een gezellig dinertje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Dit licht , vegetarisch voorgerechtje oogt zeer mooi qua kleur en is erg lekker. Schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes op de mandoline ( je kunt er bijna doorheen kijken) .
2.Leg de plakjes op een bordje en verdeel en verkruimel er de verse geitenkaas over. Maal er een weinig peper over.
3.Leg her en der een blaadje rucola over het geheel.
4.Verwarm 4 volle eetlepels frambozenjam in een pannetje . De jam zal "smelten" en dienen als saus. Giet de saus over het geheel.
5.Verkruimel de walnoten over de carpaccio en serveer direct.

Serveertip

In plaats van geitenkaas en rucola is feta en veldsla een goed alternatief.
Om de bietjes te schaven en op de bordjes te "draperen " gebruik ik plastic zakjes om mijn handen te beschermen tegen de hardnekkige rode kleurstof van de bietjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top