Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Kal­koen­fri­can­deau met ge­pof­te-knof­look­saus

Kal­koen­fri­can­deau met ge­pof­te-knof­look­saus

Door: marcdepester

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2018

Ingrediënten 4 personen


500 g kalkoenfricandeau
2 el traditionele olijfolie
75 ml witte vermout of Noilly Prat
1 bol knoflook
3 sjalotten
125 ml verse slagroom
10 g bladselderij


Verder heb je nodig


Langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm
vleesthermometer

Kal­koen­fri­can­deau met ge­pof­te-knof­look­saus
Kal­koen­fri­can­deau met ge­pof­te-knof­look­saus

De saus van gepofte knoflook is heerlijk bij de malse kalkoenfricandeau.  Met dit lekkere gerecht heb je circa 20 min werk en de rest doet de hete oven ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 175 °C.
-Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.
-Verhit de olie in een Koekenpan en bak de fricandeau in 3 min. rondom bruin.
-Zet het vuur uit en blus af met 2/3 van de vermout.
-Leg de fricandeau in de ovenschaal en schenk het bakvet eroverheen.

-Snijd een ½ cm van de bovenkant van de bol knoflook zodat de teentjes bloot komen te liggen. Leg de bol bij het vlees in de schaal.
-Pel de sjalotten, halveer ze en leg er ook bij.

-Steek de thermometer in het midden van het vlees.
-Bak de fricandeau in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 70 °C heeft bereikt.
-Dit duurt ca. 50 min.
-Neem uit de oven, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

-Duw ondertussen de tenen knoflook uit de bol en doe in een hoge beker.
-Voeg de sjalotten toe, samen met de slagroom en de rest van de vermout.
-Pureer tot saus, verwarm op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de selderij fijn en roer door de saus.
-Snijd de kalkoenfricandeau in plakken en serveer met de saus.

Tags

Serveertip

Bereidingstip:
Het aanbraden en afblussen van het vlees in stap 1 kan twee dagen van tevoren. Bewaar het vlees en het bakvet apart, dek af en zet in de koelkast. Voor de bereiding verwarm je het bakvet een paar minuten in een steelpan op laag vuur en ga je verder met stap 1.

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top