
2 rode paprika in dunne reepjes
1 gele paprika in dunne reepjes
1 dikke ui in kwarten en dan in reepjes
2 teen knoflook gesnipperd
5 takjes verse basilicum grof gesneden
3 kipfilet in blokjes
450 gr spaghetti
1 blik gepelde tomaten
1/2 tl of minder cayennepeper
Parmezaanse kaas geraspt ter garnering
zout uit de molen naar smaak
3 stengels bleekselderij heel fijn gesneden
1 el olie ( olijf)
Gemaakt voor mijn "proefkonijnen " ( dochter met gezin) op de dinsdag. Het gerecht viel zeer in de smaak
1.Toen ik dit recept in de krant las was is meteen in de mood om het te maken als de kinderen en kleinkinderen kwamen eten.
2.En het viel heerlijk in de smaak en de kaas, die ik vergeten was heeft niemand gemist....
3.Doen we dat een andere keer wel.
4.Verwarm de olijfolie in een wok of Hapjespan en bak de ui en de knoflook even aan. Voeg dan de kipblokjes toe en bak die ook even mee.
5.Dan mogen de paprika en de bleekselderij erbij en laat dit even bakken. Voeg de grof gesneden basilicum , de cayennepeper en zout toe .
6.Dan mogen de tomaten uit het blikje met het sap erbij ( snij even wat kleiner de tomaten bedoel ik ) en laat dit geheel een 15 minuten op laag vuur stoven.
7.Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet deze af en verdeel deze over 4 voorverwarmde kommen of borden.
8.Leg er een flinke schep van de saus op en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
9.Lekker en snel klaar .
Vergeet niet met Parmezaanse kaas te bestrooien. Met pijnboompitjes lijkt me ook lekker. Of een scheut room erdoor.
Uit de krant Limburgs dagblad . Eigen tekst en foto.