Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met kip in paprikasaus

Spaghetti met kip in paprikasaus

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2018

Ingrediënten 4 personen


2 rode paprika in dunne reepjes
1 gele paprika in dunne reepjes
1 dikke ui in kwarten en dan in reepjes
2 teen knoflook gesnipperd
5 takjes verse basilicum grof gesneden
3 kipfilet in blokjes
450 gr spaghetti
1 blik gepelde tomaten
1/2 tl of minder cayennepeper
Parmezaanse kaas geraspt ter garnering
zout uit de molen naar smaak
3 stengels bleekselderij heel fijn gesneden
1 el olie ( olijf)


Verder heb je nodig



wok, Snijplank, mes

Spaghetti met kip in paprikasaus
Spaghetti met kip in paprikasaus

Gemaakt voor mijn "proefkonijnen " ( dochter met gezin) op de dinsdag. Het gerecht viel zeer in de smaak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Toen ik dit recept in de krant las was is meteen in de mood om het te maken als de kinderen en kleinkinderen kwamen eten.
2.En het viel heerlijk in de smaak en de kaas, die ik vergeten was heeft niemand gemist....
3.Doen we dat een andere keer wel.
4.Verwarm de olijfolie in een wok of Hapjespan en bak de ui en de knoflook even aan. Voeg dan de kipblokjes toe en bak die ook even mee.
5.Dan mogen de paprika en de bleekselderij erbij en laat dit even bakken. Voeg de grof gesneden basilicum , de cayennepeper en zout toe .
6.Dan mogen de tomaten uit het blikje met het sap erbij ( snij even wat kleiner de tomaten bedoel ik ) en laat dit geheel een 15 minuten op laag vuur stoven.
7.Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet deze af en verdeel deze over 4 voorverwarmde kommen of borden.
8.Leg er een flinke schep van de saus op en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
9.Lekker en snel klaar .

Tags, , , ,

Serveertip

Vergeet niet met Parmezaanse kaas te bestrooien. Met pijnboompitjes lijkt me ook lekker. Of een scheut room erdoor.

Bron

Uit de krant Limburgs dagblad . Eigen tekst en foto.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top