Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.

De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.

Door: Keukensloofje47

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-12-2018

Ingrediënten 6 personen


1 potje cocktail zilveruitjes ca 200 gr uitgelekt
125 gr blanke rozijnen geweekt
1/2 potje kappertjes
goede kwaliteit ketchup
1 scheut zoete chilisaus


Verder heb je nodig


Kom en lepel

De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.
De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.

Bij het snuffelen in kookboeken kwam ik het tegen .Het verkreukelde blaadje met het recept van mijn moeders uitjes monegask, waar wij als  kinderen blij van werden. Ik maak het nu ook nog geregeld.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Bij het snuffelen door enkele kookboeken kwam ik het tegen. Mijn moeders uitjes Monegask .Mijn moeder was een kei in het maken van salades en stoofpotten, maar een fijne biefstuk liet zij helaas te lang bakken in plaats van dat ding door de pan te slingeren. Wij hebben dus, als er eens biefstuk op het menu stond altijd "schoenzool" moeten eten helaas.
2.Enfin een kei in salades , zei ik en deze is er eentje van. Bij het kijken naar de benodigde ingrediënten , bleek ik alles in huis te hebben. Dus meteen aan de slag.
3.De uitgelekte uitjes, kappertjes en geweekte en ook uitgelekte blanke rozijnen in een kom doen.
4.Daarop de ketchup en de gehele zwik door elkaar roeren tot een dikke saus. Dan naar smaak een scheut zoete chilisaus erdoor.
5.Dat is alles. Ruim van te voren maken , zodat de smaken kunnen intrekken.
6.Heerlijk als bijgerecht bij vlees, paté , bij patatjes, bij een buffet.

Tags,

Serveertip

Afgedekt in de koelkast is dit gerecht redelijk lang te bewaren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top