Kool­dum­plings ge­vuld met con­fit de ca­nard

  • Aziatisch, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2018
  • Kool­dum­plings ge­vuld met con­fit de ca­nard

    Kool­dum­plings ge­vuld met con­fit de ca­nard

    Kool­dum­plings ge­vuld met con­fit de ca­nard

Een tussengerecht dat zo uit een sterrenrestaurant lijkt te komen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Chinese kool
2 gekonfijte eendenbouten in blik
2 bosuitjes
1 citroen
75 ml hoisinsaus
1 tl Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng een grote pan met ruim water aan de kook.
-Haal een mooie blad per persoon van de kool en blancheer ze 1 voor 1 in 2 min. Spoel met koud water en dep droog met keukenpapier.
-Haal ondertussen het vlees van de eendenbouten en doe in een kom. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Snijd de bosui fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
-Meng het vlees met de bosui, het citroenrasp, 3 el citroensap (per 4 personen) en de hoisinsaus. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
-Leg ¼ van het confitmengsel op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een pakketje. Maak zo alle pakketjes. Leg ze met de mooiste kant naar boven op de borden en bestrooi met het sesamzaad.
Serveertip:
Je kunt alle dumplings samen op een bord of schaal serveren of ervoor kiezen om voor iedereen een mooi opgemaakt bord met één dumpling te maken.
Serveertip:
Lekker met extra hoisin.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten