Aziatische kip met satésaus en mienoedels

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-12-2018
  • Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

  • Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

  • Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

  • Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

  • Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

  • Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

    Aziatische kip met satésaus en mienoedels

heerlijke smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Zout
zwarte peper
plantaardige olie
kipfilet
bosui
zwart sesamzaad
pindakaas
rode paprika
mienoedels
BBQ saus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zeef
grote koekenpan
middelgrote kookpan

Bereidingswijze

1. Groenten voorbereiden

Paprika's halveren, kern verwijderen en de rest in lange, dunne reepjes snijden. Uiteinden van bosui verwijderen en rest in dunne ringetjes snijden. Alles opzij zetten.


2. Kip voorbereiden

Ondertussen kip droogdeppen en in ca. 3cm grote stukken snijden. In middelgrote kookpan ruim water met 1tl zout voor noedels aan de kook brengen.


3. Saus bereiden

Vervolgens pindakaas met BBQ saus, 3el olie en 3-4el water in een kommetje tot een romige saus roeren, dan met snuf zout en peper op smaak brengen.

4. Kip aanbraden

Dan grote koekenpan met 2el olie op middelhoog-hoog vuur verhitten, kip ca. 5min aan alle kanten goudbruin bakken, daarbij kip steeds omdraaien.


5. Noedels koken

Zodra het water kookt, 2/3 van noedels toevoegen en in ca. 2min licht borrelend gaar koken. Bij grote honger alle noedels gebruiken. Vervolgens noedels losroeren, water afgieten en in zeef laten uitlekken.


6. Groenten aanbraden

Paprika aan kip toevoegen en in ca. 3min beetgaar bakken. Bosui en saus toevoegen en kort meebakken, dan met zout en peper op smaak brengen. Dan noedels toevoegen, geheel goed vermengen zodat de noedels met saus omhuld zijn. Noedels, vlees en groenten over borden verdelen, met sesamzaadjes garneren.

Bron

marley

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten