1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. ***GEROOSTERDE AARDAPPELEN***

***GEROOSTERDE AARDAPPELEN***

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2018

Ingrediënten 4 personen


=1 kg Kruimige Aardappelen.
=75 gram Boter.
=ZOUT+
=VERGIET+


Verder heb je nodig


OVEN+ en Bakplaat
KOOKPAN++
PANNETJE+
BAKPAPIER+


Je oven is je beste vriend deze herfst.!
De kunst van roosteren in de oven zit in de
dosering van de hoeveelheid vet. Te veel vet
geeft een te vettig en niet lrokant resultaat. Bij te
weinig wordt het te droog en vaak taai. het hangt af
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren en kook
ze 8 minuten in water met eventueel zout.
2.Smelt de boter in een pannetje.
3.Giet de aardappelen af in een vergiet en schud goed,
zodat de buitenkant kruimig wordt, Meng de aardappelen
met de boter.
4.Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met zout n aar smaak en rooster 40-45 minuten in het
midden van de oven goudbruin
Lekker met braadworst,spruitjes en rode ui.

Bron

ALLERHANDE:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top