Tiramonchou-kerstdessert

  • Wereld, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2018
  • Tiramonchou-kerstdessert

    Tiramonchou-kerstdessert

    Tiramonchou-kerstdessert

Een variatie op het Italiaanse nagerecht tiramisu is tiramonchou. Dit heerlijke toetje met onder andere koffie, honing, cacao en amaretto is geweldig lekker. Iedereen moet dit een keer hebben geprobeerd. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

200 g MonChou zacht & luchtig (kuipje)
2 eidooiers
100 g witte basterdsuiker
2 el honing
50 ml sterke koffie
4 el amaretto of koffielikeur
2 el suiker
12 lange vingers
2 el cacaopoeder

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of mixer
6 glazen
stevig papier
zeefje

Bereidingswijze

1. Klop met de Mixer de MonChou met de eidooiers, basterdsuiker en honing glad. Meng in een diep bord de koffie, likeur en suiker.

2. Doop dee lange vingers één voor één in het koffiemengsel, halveer ze en leg in één laag op de bodems van de glazen. Schep de helft van het roommengsel erop.

3. Maak op dezelfde manier nog een laag met lange vingers en de rest van het roommengsel. Zet de glazen minstens 4 uur in de koelkast zodat de tiramonchou kan opstijven.

4. Knip uit stevig papier een ster (iets kleiner dan de glazen). Houd de ster boven de glazen en strooi met het zeefje de cacaopoeder erover.

Bron

Jumbo

Serveertip

1465161

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten