Aziatische saucijzenbroodjes

  • Wereld, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2018
  • Aziatische saucijzenbroodjes

    Aziatische saucijzenbroodjes

    Aziatische saucijzenbroodjes

  • Aziatische saucijzenbroodjes

    Aziatische saucijzenbroodjes

    Aziatische saucijzenbroodjes

  • Aziatische saucijzenbroodjes

    Aziatische saucijzenbroodjes

    Aziatische saucijzenbroodjes

Ben jij ook zo gek op saucijzenbroodjes? Probeer deze Aziatische saucijzenbroodjes eens! Ze zijn een beetje pittig door de sambal en zeer kruidig en goed op smaak door alle kruiden. Wil je ze liever iets minder pittig? Laat de sambal brandal weg en vervang dit door een extra eetlepel zoete chilisaus. 

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
1 kg half om half gehakt
20 plakjes bladerdeeg
1 rode ui, fijn gesnipperd
2 knoflooktenen, geperst
1 tl citroenrasp
2 el oestersaus
1 el zoete chilisaus
1 el ketjap manis
2 el sambal brandal
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl komijnzaadpoeder
5 g verse platte peterselie, fijn gesneden
Versgemalen peper
1 ei, los geklopt
zwart sesamzaad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bekleedde bakplaat, snijplank en mes, rasp, kwast

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Laat het bladerdeeg ontdooien maar zorg wel dat ze nog koud zijn. Dit maakt het vouwen makkelijker.
3. Doe ondertussen de gehakt, alle kruiden en de sauzen samen in een grote kom en meng goed met een vork. Breng op smaak met peper.
4. Leg op ieder plakje bladerdeeg een worstje van het gehaktmengsel en vouw ze dicht. Snijd doormidden en leg op de bekleedde bakplaat. Kerf vervolgens met een scherp mes twee sneetjes in ieder broodje. Bestrijk met het los geklopte ei met een kwast en bestrooi met zwart sesamzaad.
5. Bak de broodjes in 20 min goudbruin.

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 03-05-2019

Ga ik de volgende keer dat ik worstenbroodjes maak proberen.

jobvink1 avatar
jobvink1 28-12-2018

Omdat ik dat vergat te kopen, geen zwart maar standaard sesamzaad gebruikt. In plaats van 1 kg HOH-gehakt, vanwege een aantal varkensvlees-mijders bij de kerstlunch van mijn werk, 800 gram rundergehakt gebruikt. Dit bleek samen met de verrukkelijke kruiderij, sambal, knoflook, gember, uisnippers en ei meer dan genoeg om 20 plakjes bladerdeeg dik te vullen. De volgende keer, als ik alleen mezelf hoef te voorzien, gebruik ik zeker wel HOH-gehakt. Bedankt voor het delen van je recept, het was heerlijk.

rademakerpeta avatar
rademakerpeta 13-12-2018

Ik heb ze net geprobeerd, superlekker!

kaat207 avatar
kaat207 13-12-2018

overheerlijk zijn ze!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten