1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Romige sinaasappelbavarois

Romige sinaasappelbavarois

Door: jumbosupermarkten

  • Wereld, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1 sinaasappel
50 g witte chocolade
125 g mascarpone
125 ml slagroom
0,5 blaadje gelatine


Verder heb je nodig


Spuitzak met kartelmond

Romige sinaasappelbavarois
Romige sinaasappelbavarois

Romige sinaasappelbavarois is een heerlijk dessert, bijvoorbeeld voor de feestdagen. Het ziet er super feestelijk uit en het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Rasp van de sinaasappel de oranje schil en pers de helft uit. Schil de andere helft dik. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd in stukjes.

2. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie); laat de kom het water niet raken. Roer er van het vuur de mascarpone en 1 el sinaasappelsap door.

3. Klop de slagroom stijf. Houd ¼ tl van de sinaasappelrasp apart en spatel de rest met het mascarponemengsel door ¾ van de slagroom.

4. Verdeel de sinaasappelstukjes over 4 coupes. Schep de bavarois erop en strijk glad.

5. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng in een steelpan de rest van het sinaasappelsap tegen de kook aan. Los van het vuur al roerend de goed uitgeknepen gelatine erin op. Zet de pan in een bak koud water en laat afkoelen. Schenk de afgekoelde gelei op de bavarois en zet 20-25 min. in de koelkast om op te stijven.

6. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en spuit mooie toeven op de bavarois. Bestrooi met de apartgehouden sinaasappelrasp.

Tags, , , , , ,

Serveertip

1465125

Bron

Jumbo



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top