Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2018
  • Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

    Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

    Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

Als het buiten koud is zijn stamppotten als deze het allerlekkerst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1½ kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
75 g boter
400 g paddenstoelen, schoongeborsteld en in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 g snijbiet en/of palmkool, grof gesneden
250 ml melk
250 g Hollandse blauwaderkaas, verbrokkeld
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 768,64 kcal
Koolhydraten 78,11 g
Eiwitten 27,00 g
Vetten 36,03 g

Bereidingswijze

1. Kook de aardappels in een laagje water met zout in 20 min. gaar.
2. Smelt intussen 25 g boter en bak de paddenstoelen al omscheppend 4 min.
3. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.
4. Smelt in een koekenpan 25 g boter.
5. Schep de snijbiet en/of palmkool erdoor en smoor het blad naar wens beetgaar of helemaal gaar.
6. Verwarm de melk met de rest van de boter.
7. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot smeuïge puree.
8. Schep de snijbiet en/of palmkool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
9. Schep de stamppot op 4 borden.
10. Verdeel de paddenstoelen en verbrokkelde kaas erover en laat iedereen aan tafel zelf de paddenstoelen en kaas door de stamppot doen.

Bron

Delicious magazine

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten