Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

Door: jhcv

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2018

Ingrediënten 4 personen


1½ kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
75 g boter
400 g paddenstoelen, schoongeborsteld en in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 g snijbiet en/of palmkool, grof gesneden
250 ml melk
250 g Hollandse blauwaderkaas, verbrokkeld


Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas
Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

Als het buiten koud is zijn stamppotten als deze het allerlekkerst.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de aardappels in een laagje water met zout in 20 min. gaar.
2. Smelt intussen 25 g boter en bak de paddenstoelen al omscheppend 4 min.
3. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.
4. Smelt in een Koekenpan 25 g boter.
5. Schep de snijbiet en/of palmkool erdoor en smoor het blad naar wens beetgaar of helemaal gaar.
6. Verwarm de melk met de rest van de boter.
7. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot smeuïge puree.
8. Schep de snijbiet en/of palmkool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
9. Schep de stamppot op 4 borden.
10. Verdeel de paddenstoelen en verbrokkelde kaas erover en laat iedereen aan tafel zelf de paddenstoelen en kaas door de stamppot doen.

Tags, ,

Bron

Delicious magazine



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top