Heerlijke roze garnalensalade in een bakje van little gem......
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
Gemaakt op als voorgerechtje van een compleet visdinertje voor onze overbuurtjes als dank voor hun goede " huisoppas " tijdens onze lange vakantie naar Noorwegen. Zij zijn viseters , eten vaak ook vegetarisch, maar beslist geen vlees. Zij vonden het heerlijk :)
Ingrediënten 4 personen
1 ei gekookt8 blaadjes little gem ( of andere sla naar keuze)
4 volle el mayonaise
2 tl Dijon mosterd
6 takjes verse dille het groen versnipperd
1 el citroensap
3-4 kleine augurkjes in kleine stukjes
400 gr Noorse garnalen
takjes dille ter garnering
Benodigdheden
Kommetje en lepel
Bereidingswijze
Oké, een garnalensalade is uit de oude doos , maar wel gepresenteerd in een wat moderner jasje.
Was de blaadjes sla en dep ze droog. Pel het gekookte ei en snij het klein. Roer de mayonaise met het citroensap en de mosterd door elkaar.
Voeg ei, augurkjes en de fijn versnipperde dille toe aan het mayonaisemengsel. Werk dan de garnalen erdoor. Proef en voeg zo nodig een snufje zout en peper toe.
Leg 2 blaadjes sla als een "kommetje" in elkaar. Vul met de garnalensalade. Werk af met een takje dille en serveer.
Bron
Uit de krant met eigen inbreng tekst en foto.
Serveertip
Deze salade kan op voorhand worden bereid en bewaard in de koelkast. Even de saladekommetjes vullen en klaar.