Heerlijke roze garnalensalade in een bakje van little gem......

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Heerlijke roze garnalensalade in een bakje van little gem......

    Heerlijke roze garnalensalade in een bakje van little gem......

    Heerlijke roze garnalensalade in een bakje van little gem......

Gemaakt op als voorgerechtje van een compleet visdinertje voor onze overbuurtjes als dank voor hun goede " huisoppas " tijdens onze lange vakantie naar Noorwegen. Zij zijn viseters , eten vaak ook vegetarisch, maar beslist geen vlees. Zij vonden het heerlijk :)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ei gekookt
8 blaadjes little gem ( of andere sla naar keuze)
4 volle el mayonaise
2 tl Dijon mosterd
6 takjes verse dille het groen versnipperd
1 el citroensap
3-4 kleine augurkjes in kleine stukjes
400 gr Noorse garnalen
takjes dille ter garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Kommetje en lepel

Bereidingswijze

Oké, een garnalensalade is uit de oude doos , maar wel gepresenteerd in een wat moderner jasje.

Was de blaadjes sla en dep ze droog. Pel het gekookte ei en snij het klein. Roer de mayonaise met het citroensap en de mosterd door elkaar.

Voeg ei, augurkjes en de fijn versnipperde dille toe aan het mayonaisemengsel. Werk dan de garnalen erdoor. Proef en voeg zo nodig een snufje zout en peper toe.

Leg 2 blaadjes sla als een "kommetje" in elkaar. Vul met de garnalensalade. Werk af met een takje dille en serveer.

Bron

Uit de krant met eigen inbreng tekst en foto.

Serveertip

Deze salade kan op voorhand worden bereid en bewaard in de koelkast. Even de saladekommetjes vullen en klaar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten