Zalmrollade met basilicum-citroenpesto
- Wereld, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Deze zalmrollade met basilicum-citroenpesto verpakt in serranoham zorgt voor een ware smaakexplosie. Een droomgerecht voor ieder kerstdiner! De zalmrollade is makkelijk een dag van tevoren voor te bereiden.
Ingrediënten 4 recipe.people
20 g basilicum1 el pijnboompitten
1 teen knoflook
50 ml olijfolie extra vierge
1 citroen
25 g Parmezaanse kaas
600 g zalmfilet met huid
160 g serranoham
2 snufjes peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 542,79 kcal |
Koolhydraten | 1,39 g |
Eiwitten | 45,11 g |
Vetten | 39,00 g |
Benodigdheden
Staafmixerrasp
keukentouw of cocktailprikkers
braadslede
Bereidingswijze
1. Pureer met de staafmixer de basilicum met de pijnboompitten, knoflook en olijfolie glad. Rasp het geel van de schil van de citroen. Schep de citroenrasp met de kaas door de basilicumpasta. Breng de pesto op smaak met peper.
2. Verwarm de oven voor tot 220 ?C. Snijd de zalmfilet horizontaal open als een boek (snijd de filet dus niet helemaal door!). Vouw de zalmfilet open en bestrijk de snijvlakken met de pesto.
3. Rol de opengeslagen zalmfilet vanaf de brede kant als een rollade op. Rol de zalmrollade vervolgens in de hamplakjes. Bind de rollade vervolgens rondom vast met keukentouw, of zet de rollade vast met cocktailprikkers. Leg de rollade in de braadslede en bestrooi met peper naar smaak.
4. Bak de zalmrollade in de voorverwarmde oven in 20-25 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
Bron
Jumbo
Serveertip
Bereid de zalmrollade 1 dag van tevoren voor tot en met stap 3 en bewaar tot gebruik afgedekt in de braadslede in de koelkast. Laat de zalmrollade op kamertemperatuur komen alvorens in de oven te schuiven.
1465059