Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Goddelijke Italiaanse Oven Kip

Goddelijke Italiaanse Oven Kip

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2018

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets
90 gram zongedroogde tomaatjes in olie in kleine stukjes
1 glas droge witte wijn
30 gr vers geraspte Grana Padano
zwarte peper en zeezout uit de molen naar smaak
250 gr crème fraîche
1 tl basilicum, oregano, en tijm ( of 3 tl Italiaanse kruiden)
3 teen knoflook geperst
boter en olie om in te bakken
1 mespuntje chilipoeder
1 handje verse basilicum gescheurd


Verder heb je nodig


Ovenschaal anti aanbak pan

Waanzinnig lekker
Waanzinnig lekker

We hebben met vieren gesmuld van dit recept. Makkelijk te maken en met veel groentjes te combineren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Stel de oven in op180 graden
2.Droog de kipfilet met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Smelt een klontje boter en voeg 1 el olijfolie toe. Bak de kip aan elke kant een drietal minuutjes goudbruin.
3.Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
4.Voeg nog een klein klontje boter toe en laat smelten. Bak de kruiden met een mespuntje chilipoeder en de knoflook één minuutje.
5. Voeg de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaatjes en de geraspte kaas toe. Breng aan de kook en laat het geheel dan op een laag vuurtje indikken.
6.Leg de kipfilets in een Ovenschaal en giet de saus eroverheen. Laat een 25- 30 tal minuten garen in de oven.
7.Werk deze Goddelijke oven kip af met wat verse basilicum en serveer met pasta naar keuze en een frisse salade.

Tags,

Serveertip

Lekker met rijst of pasta en een frisse salade of warme groente ( boontjes)

Bron

Bonapetit recept naar eigen smaak aangepast eigen tekst en eigen foto



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top