***BROODJE SURINAAMS RUNDVLEES***

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2018

Een restje vlees is de volgende dag ook
koud lekker op een broodje of salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=25 Gram Roomboter.
=1 UI,gesnipperd.
=2 Teentjes Knoflook, fijngehakt.
=1 cm Gemberworten (fijngesneden).
=2 Schalen Ierse Runderlappen (a 500 gram) in
blokjes van 2 cm.
=1 Eetl. Azijn.
=1 Laurierblaadje.
=4 Eetl. Ketjap Manis.
=4 Eetl.Oestersaus.
=2 Eetl.donkere Basterdsuiker.
=1 Blokje Runderbouillon.
=4 Pistoletjes.
= Zoetzure Slices Komkommer (wil je weten
hoe je deze maakt ? Kijk op jumbo.com./recepten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
+BRAADPAN+

Bereidingswijze

1.Smelt in een braadpan de Boter. Fruit de ui met de
jnoflook en gember 2 minuten. Voeg het vlees,azijn en het
laurierblaadje toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Blijf het
vlees omscheppen tot de buitenkant bruin is.
2.Voeg de ketjap,oestersaus en basterdsuiker met 1 liter water
toe en breng aan de kook.
3.Doe zodra de bouillon kookt, het deksel op de pan en draai het
vuur laag. Laat het vlees 5 uur zachtjes pruttelen.
Roer af en toe en giet nog wat extra water bij het vlees, zodat het
niet te droog wordt.
4.Pluk na 5 uur het vlees met 2 vorken uit elkaar. Beleg de broodjes
met het vlees en de plakjes zure komkommer.

Bron

JUMBO SUPERMARKTEN

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten