Lasagne deluxe

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2018
  • Lasagne deluxe

    Lasagne deluxe

    Lasagne deluxe

  • Lasagne deluxe

    Lasagne deluxe

    Lasagne deluxe

lasagne is altijd feestelijk. Maar deze lasagne deluxe is extra feestelijk! Ik maak hem met luxe ingredienten zoals paddenstoelen, zongedroogde tomaat en truffel. Mocht je kalkoen over hebben van het kerstdiner kan je de dag erna de overige kalkoen gebruiken voor deze lasagne deluxe. Ideaal om dubbel feest te vieren! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kalkoenfilet
1 tl paprika poeder
versgemalen peper en zout
400 g verse spinazie
2 knoflooktenen, fijn gesneden
3 el zongedroogde tomaat, in stukjes gesneden
500 g gemengde paddenstoelen
1 tl truffeltapenade
100 g roomboter
100 g bloem
1 liter melk
500 g lasagnebladen
versgemalen peper en zout
300 g mozzarella
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kruid de kalkoenfilets met paprikapoeder, peper en zout. Bak ze op middelhoog vuur in zonnebloemolie tot deze gaar zijn. Scheur dan de kalkoenfilets met twee vorken uit elkaar.
3. Bak in een andere pan ondertussen de spinazie met knoflook in zonnebloemolie. Bak in een andere pan de paddenstoelen met knoflook.
4. Pak een diepe pan, laat de boter in de pan smelten en voeg de bloem toe. Roer door tot de bloem gegaard is. Voeg dan beetje voor beetje de melk toe en roer met een garde tot er een mooie zalvige bechamelsaus ontstaat.
5. Verdeel de bechamelsaus in tweeën, roer door de ene helft de kalkoen, zongedroogde tomaat en spinazie. En roer door de andere helft de paddenstoelen en truffeltapenade.
6. Pak de Ovenschaal erbij. Begin met een laagje van het kalkoenmengsel, bedek dit met lasagnebladen. Bedek deze vervolgens met een laagje van het paddenstoelenmengsel. Ga zo door totdat de ovenschaal vol is.
7. Bedek het laatste laagje met de mozzarella en Parmezaanse kaas.
8. Bak de lasagne af in 30-40 minuten. Houd de ovenschotel goed in de gaten. Als de bovenkant bruin begint te worden kan je hem nog even afdekken met zilverfolie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten