Kogelbiefstuk met kruidenrub en smokey barbecuesaus
- Wereld, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Kogelbiefstuk met kruidenrub is perfect voor de winterbarbecue. De smokey barbecuesaus maakt dit heerlijke gerecht helemaal af. Bij de gerookte smaak van dit gerecht is een robuuste rode wijn de perfecte match.
Ingrediënten 4 personen
6 g Italiaanse kruidenmix3 tenen knoflook
0,5 tl gemalen mosterdzaad
8 el olijfolie
1 kg kogelbiefstuk
100 ml smokey barbecuesaus
1 snufje peper
Benodigdheden
Barbecue met deksel
houtskool en aanmaakblokjes
staafmixer met hakmolen
Bereidingswijze
1. Steek de Barbecue aan. Pureer de kruiden, de knoflook en het gemalen mosterdzaad met de olie met de hakmolen van de staafmixer. Voeg grof gemalen peper toe. Wrijf het vlees rondom in met de kruidenrub.
2. Schroei het vlees dicht op een hete barbecue. Leg het vlees daarna op het heetste deel van de barbecue en sluit de barbecue af. Rooster het vlees zo 5 min. (bavette mag vanbinnen nog mooi rood zijn), of naar wens langer. Keer het vlees tussendoor 1 keer.
3. Neem het vlees van de grill en snijd in dunne plakken. Schep de barbecuesaus eroverheen.
Bron
Jumbo
Serveertip
Lekker erbij: bij de gerookte smaak van dit gerecht is een robuuste rode wijn die op eikenhout is gerijpt de perfecte match. Tahuan Malbec 750 ml
1464985