Kogelbiefstuk met kruidenrub en smokey barbecuesaus

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2018
  • Kogelbiefstuk met kruidenrub en smokey barbecuesaus

    Kogelbiefstuk met kruidenrub en smokey barbecuesaus

    Kogelbiefstuk met kruidenrub en smokey barbecuesaus

Kogelbiefstuk met kruidenrub is perfect voor de winterbarbecue. De smokey barbecuesaus maakt dit heerlijke gerecht helemaal af. Bij de gerookte smaak van dit gerecht is een robuuste rode wijn de perfecte match. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

6 g Italiaanse kruidenmix
3 tenen knoflook
0,5 tl gemalen mosterdzaad
8 el olijfolie
1 kg kogelbiefstuk
100 ml smokey barbecuesaus
1 snufje peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Barbecue met deksel
houtskool en aanmaakblokjes
staafmixer met hakmolen

Bereidingswijze

1. Steek de Barbecue aan. Pureer de kruiden, de knoflook en het gemalen mosterdzaad met de olie met de hakmolen van de staafmixer. Voeg grof gemalen peper toe. Wrijf het vlees rondom in met de kruidenrub.

2. Schroei het vlees dicht op een hete barbecue. Leg het vlees daarna op het heetste deel van de barbecue en sluit de barbecue af. Rooster het vlees zo 5 min. (bavette mag vanbinnen nog mooi rood zijn), of naar wens langer. Keer het vlees tussendoor 1 keer.

3. Neem het vlees van de grill en snijd in dunne plakken. Schep de barbecuesaus eroverheen.

Bron

Jumbo

Serveertip

Lekker erbij: bij de gerookte smaak van dit gerecht is een robuuste rode wijn die op eikenhout is gerijpt de perfecte match. Tahuan Malbec 750 ml

1464985

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten